2011. február 26., szombat

Zöldséges zabtöret-rizottó


 Nálunk Gy a rizottó specialista, Jamie Oliver receptje alapján készítette első alkalommal , és azóta is az ő alapreceptjét használja. Persze amióta áttért a szénhidrátmentes diétára, száműztük a rizottót konyhából. Egy borvacsora alkalmával azonban gersli-rizottó került a tányérunkra, így elkezdődött az ötletelés, hogy akár zabtöretből is elkészíthető lenne. És lőn...

Hozzávalók:
1 bögre zabtöret, 1 kis vöröshagyma, 1 kis zeller, 2 kisebb fehérrépa, fél dl fehérbor, kb.. 2 bögre húsalaplé, só, bors, paprikapor, olívaolaj
  • Az olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott zellert, fehérrépát, majd a felaprított vöröshagymát is hozzáadjuk.
  • A zabtöretet is hozzáöntjük, kicsit pirítjuk, majd jöhet a fehérbor.
  • Fokozatosan hozzáöntjük az alaplevet kis adagokban, kevergetjük, menet közben fűszerezzük.
  • Addig főzzük, míg a zabtöret megpuhul, de még jó "ragacsos" a rizottónk.
Önmagában, vegetáriánus ételként is fogyasztható, de köretnek is kitűnő!

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Felveszem a repertoárba, köszönöm a receptet. Még nem használtam zabtöretet.

vszasz írta...

Próbáld ki! Mi a lecsót is legtöbbször zabtörettel készítjük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...