2011. február 2., szerda

Kókuszos, csokis kekszek - Magazine Monday (Otthon)


Ez a bejegyzés az MMM (Magazin Monday Mozgalom) jegyében született. És kivételesen nem gasztro-magazinból, hanem az Otthon februári számából merítettem ihletet, ahol is a lakber ötletek közé 8 oldalnyi (!)  Csokoládés öröm-öt csempésztek be.
Persze változtattam a recepten (fél bögre barnacukor, vanília paszta, mogyoró helyett mogyoró krokant (Lidl-ben beszerezhető) és  a csoki 3:1 arányban ét-tejcsoki lett), de  az alábbiakban az eredeti változat olvasható.

Hozzávalók:
12 dkg vaj, 1/2 tk vaníliás cukor, 1 bögre barna cukor, 2 tojás, 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 bögre kókuszreszelék, 2 tábla keserűcsokoládé (200 g), 2 marék tisztított mogyoró
  • A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojásokat.
  • A lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, a nagyobb darabokra vágott csokit és az apróra zúzott mogyorót összekeverjük és a vajas masszához vegyítjük.
  • Jól eldolgozzuk, viszonylag sűrű masszát kapunk. (hajjaj, de még milyen sűrűt!)
  • A tésztából evőkanálnyi mennyiségeket veszünk, golyóvá formáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lelapítjuk. Sütés közben terül a keksz, hagyjunk neki elég helyet!
  • 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük a kekszeket.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hmmmm, a keksz jól hangzik, viszont a zöld "szalvéta" kicsit bizarr:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...