Ez a bejegyzés az MMM (Magazin Monday Mozgalom) jegyében született. És kivételesen nem gasztro-magazinból, hanem az Otthon februári számából merítettem ihletet, ahol is a lakber ötletek közé 8 oldalnyi (!) Csokoládés öröm-öt csempésztek be.
Persze változtattam a recepten (fél bögre barnacukor, vanília paszta, mogyoró helyett mogyoró krokant (Lidl-ben beszerezhető) és a csoki 3:1 arányban ét-tejcsoki lett), de az alábbiakban az eredeti változat olvasható.
Hozzávalók:
12 dkg vaj, 1/2 tk vaníliás cukor, 1 bögre barna cukor, 2 tojás, 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 bögre kókuszreszelék, 2 tábla keserűcsokoládé (200 g), 2 marék tisztított mogyoró
- A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojásokat.
- A lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, a nagyobb darabokra vágott csokit és az apróra zúzott mogyorót összekeverjük és a vajas masszához vegyítjük.
- Jól eldolgozzuk, viszonylag sűrű masszát kapunk. (hajjaj, de még milyen sűrűt!)
- A tésztából evőkanálnyi mennyiségeket veszünk, golyóvá formáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lelapítjuk. Sütés közben terül a keksz, hagyjunk neki elég helyet!
- 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük a kekszeket.
1 megjegyzés:
hmmmm, a keksz jól hangzik, viszont a zöld "szalvéta" kicsit bizarr:)
Megjegyzés küldése