2011. február 25., péntek

Hétköznapi konyhánk - Zellerkrémleves


Kisgyerekkel otthon lévő anyaként bennem kialakult egyfajta vonzalom az egyszerű, gyorsan elkészíthető és nem utolsó sorban a gyermek által is ehető kategóriába sorolható ételek irányában. Panaszra különösebben nincs okom, Marci mindenevő, de azért ma például megvívtunk, nem felelt meg neki a spenótos-tejszínes gnocchi parmezánnal, ő spenótos penne tésztát evett volna. Na, de legalább a leves ízlett neki, persze kicsit csalnom kellett, dobálhatott bele "bogyókat" (Backerbsen heisst das auf Deutsch).

Hozzávalók:
1 közepes méretű zeller, 1 nagy krumpli, tejszín, só, fehérbors
  • A zellert és a krumplit megpucolom, apró kockákra vágom, majd felrakom annyi vízzel főni, hogy ellepje.(Zöldségalaplével, ha van, még jobb felönteni.)
  • Amikor a zöldségek már megpuhultak, előveszem a botmixert és krémesre keverem a levest.
  • Sózom, borsozom, tejszínnel felöntöm, rottyantok egyet rajta és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...