2011. február 2., szerda

Rostélyos vagy bélszín? Avagy kísérlet a konyhában


Mióta J.  már nem vegetáriánus, egyre gyakrabban eszünk marhát, mivel most éppen a szárnyas- és disznóhússal vannak fenntartásai. Így aztán nem csoda, hogy Gy., miután látta hogyan készít Heston Blumenthal 24 óra alatt a rostélyosból steaket, az első lehetséges alkalommal maga is kísérletbe kezdett. Először is a rostélyost egyben pár perc alatt nagy hőfokon minden oldalról megkapatta. Serpenyőben, miután sikerült meggyőznöm, hogy mindezt ne hőlégfúvóval, vagy mivel, tegye:-) Utána 24 órán(!) keresztül 50 fokon sült  a rostélyos. Persze a mi sütőnk 4 óra után leáll, így éjszaka is fel kellett kelni, újraindítani:-) Szóval, az egy napos alacsony hőfokon történő sütögetést követően Gy. a rostélyost felszeletelte, sózta, borsozta, majd mint egy "hagyományos" steak-et, a szeleteket oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütötte.
A vélemények családon belül is megoszlottak. Gy. szerint megéri a fáradtságot, na meg persze a pénztárcát is kíméli ez a "steak", szerintem túl macerás és a végeredmény messze áll egy igazi steak-től, M. a 2,5 évével nem elemezte túl a dolgot, csak evett, evett....

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...