2011. február 14., hétfő

Zabpelyhes-aszalt gyümölcsös süti (Magazine Satur-Sun- & Mon-day) - lisztmentes


Szombaton családi névnapozásra készültünk, vasárnap pedig kisgyerekes rokonok jöttek hozzánk látogatóba. Gondoltam, 2 legyet egy csapásra alapon valami gyerekbarát sütit készítek, egészséges hozzávalókból. A választás egy tavalyi Nők lapja konyha receptre esett, zabpehellyel, barnacukorral, aszalt gyümölcsökkel, lisztmentesen. Egy bökkenő volt csak, azaz kettő: 1. szombaton elfogyott az egész, még lefotózni sem tudtam, 2. vasárnap újra kellett sütni, viszont elfogyott a szeletelt mandula + az egyik tojás törött volt, így 4 tojásból kissé laposabbra sikerült a második adag. Gyereknek, felnőttnek egyaránt ízlett, szerintem leginkább  a rizskoch-hoz hasonlított, mind állagában, mind ízében.

Hozzávalók:
5 tojás, 15 dkg barnacukor, 25 dkg zabpehely, 3 dl tej, 1 csg vaníliáscukor, 30 dkg aszalt gyümölcs (meggy, áfonya, feketecseresznye, szilva, sárgabarack, mazsola), szeletelt mandula
  • A tejet felforraljuk és a zabpehelyre öntjük, majd félretesszük "dagadni".
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  • A tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, kanállal beleforgatjuk a beáztatott zabpelyhet és az aszalt gyümölcsöket.
  • A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, szeletelt mandulával megszórjuk és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...