2011. március 2., szerda

Hétköznapi konyhánk - Tejfölös krumplileves


Egy újabb egyszerű leves, lisztmentesen, mi ugyanis krumplival sűrítjük, amit csak lehet. Hát, látszik, hogy nem vagyok egy nagy fotós, de majd egyszer veszek pár leckét... Síeléskor is mindig ezt mondom:-)

Hozzávalók:
1 kis vöröshagyma, 1 szál fehérrépa, 2 szál sárgarépa, 5 közepes krumpli, kolbász, tejföl, kis ecet, babérlevél,  só, bors, fűszerpaprika, olívaolaj
  • Az olívaolajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd rádobom a karikára vágott répaféléket, kicsit lepirítom, sózom, borsozom, szórok rá egy kis fűszerpaprikát.
  • Hozzáadom a 4 db kockára vágott krumplit, illetve az ötödiket hasábra vágva (ezzel fogok sűríteni).
  • Felöntöm 1 l vízzel, beledobálom a babérleveleket és addig főzöm, míg a krumpli nagyjából megpuhul, ekkor jöhetnek a kolbászkarikák.
  • Amikor a krumpli megfőtt, kihalászom a krumplihasábokat és tejföllel összeturmixolom. Merek hozzá egy kis levest, összekeverem, majd visszaöntöm, és jól elkeverem.
  • Forralok egyet rajta és kis ecettel savanyítom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...