2011. március 22., kedd

Melanzane alla Parmigiana - rakott padlizsán


Nálunk nem csak nyáron nagy kedvenc a rakott padlizsán, hiszen ma már folyamatosan be lehet szerezni a padlizsánt és a dobozos olasz paradicsom révén az ízletes, napon érett paradicsom hiánya is leküzdhető télen-nyáron. A napsütötte kép még sütés előtt készült.

Hozzávalók:
3 nagy padlizsán, 30 dkg mozzarella, 3 doboz paradicsomkonzerv, 10 dkg parmezán, 2 fokhagyma gerezd, olívaolaj, bazsalikom, só, bors
  • A padlizsánt megmosom, kb. fél cm vastag szeletekre vágom, egy nagy tálban meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon megsütöm a padlizsánkarikákat.
  • Amíg a padlizsán sül, elkészítem a paradicsommártást. Kevés olívaolajon megdinsztelem az apróra szeletelt fokhagymát, hozzáadom a paradicsomot és beforralom. Aprított bazsalikomot adok hozzá, óvatosan sózom, borsozom.
  • Egy tűzálló tálat kiolajozok, aljára helyezem először a sült padlizsánkarikákat, paradicsommártást, a vékonyra felszeletelt mozzarellát, majd megszórom reszelt parmezánnal.
  • Tovább folytatom a rétegezést úgy, hogy a végén legfelülre padlizsán kerüljön parmezánnal megszórva.
  • 200 fokon kb. fél óra alatt készre sütöm a sajttal rakott padlizsánt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...