Annyi mogyoróvajas keksz recepttel találkoztam a blogger-társak oldalain az elmúlt hetekben, hogy én is beszereztem egy üveg mogyoróvajat. És amikor kiürült a kekszes dobozom (azaz üvegem), eszembe jutott, hogy a DM pontok révén begyűjtött Gyors édességek-ben (Stahl Judit) is találkoztam egy egyszerű recepttel.
Ízlett, napról napra egyre jobban. Mogyoróvaj rajongók körében biztos sikert arat, nekik azonban azt tanácsolom, hogy dupla adagot süssenek, ebből a mennyiségből nekem csak kb. 20 keksz jött ki.
Hozzávalók:
5 dkg tejcsoki, 10 dkg finomliszt, 1/2 kk szódabikarbóna, 5 dkg barna cukor, 5 dkg mogyoróvaj, 1 tojássárgája, 5 dkg puha vaj
- A lisztet, cukrot, szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
- Rákanalazzuk a mogyoróvajat és hozzákeverjük a tojássárgáját is.
- A puha vajjal összegyúrjuk és beledolgozzuk az apróra vágott csokit is.
- A tésztából diónyi golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd a tenyerünkkel ellapítjuk.
- 175 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése