2011. február 10., csütörtök

Spenótos penne, gyorsan, csőben


Szeretjük a spenótot! Minden formában. Most tésztával, csőben sütve került az asztalra.

Hozzávalók:
1 csg penne, 40 dkg leveles spenót (fagyasztott), 1 dl tejszín, 1 doboz cottage cheese (szemcsés házi túrónak fordítják, azt hiszem), 10 dkg reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, szerecsendió, olaj, vaj
  •  A tésztát a leírásnak megfelelően megfőzöm.
  • A hagymát apróra vágom, megpárolom az olajon, majd hozzádobom a vékony szeletekre vágott fokhagymát is.
  • A spenótot (kiolvasztás nélkül) a hagymához adom, sóval, szerecsendióval fűszerezem és megpárolom.
  • Hozzáöntöm a tejszínt és a túrót, és rottyantok rajta egyet.
  • Egy tűzálló tálat kivajazok, beleöntöm a tésztát, majd jól összeforgatom a spenóttal. A tetejét megszórom reszelt sajttal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tetején a sajt szépen megpirul.


1 megjegyzés:

Makka írta...

A legjobb kaja evör! A spenótos tészta, minden formában!:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...