Legutóbbi ausztriai kiruccanásunk alkalmával vettem egy könyvecskét: 1 Teig = 50 Kekse (Parragon Books Ltd.). A lényeg az, hogy egy alaptésztából, a plusz hozzávalók variálásával, 50 féle különböző ízesítésű kekszet lehet elkészíteni.
Elsőként az áfonyás, kókuszos változatra esett a választásom. Finom lett, jó ropogós, de nekem túl édes. Következő alkalommal csökkenteni fogom a cukor mennyiségét, és tényleg az alapreceptben előírt finom cukrot, nem pedig sima kristálycukrot fogok használni. Kíváncsi vagyok, így milyen lesz.
Hozzávalók:
225 g puha vaj, 140 g finom cukor, 1 tojássárgája, 10 csepp vanília aroma (én vanília pasztát használtam), 280 g liszt, 1 csipetnyi só + 40 g kókuszreszelék, 60 g aszalt áfonya.
- A vajat és a cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vanília aromát is.
- Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, kókuszreszeléket, áfonyát.
- Jól összekeverjük, majd a masszából diónyi golyókat formálunk és egymástól tisztes távolságba sütőpapírra helyezzük őket, szétlapítjuk (ujjainkkal, pohár aljával, ahogy tetszik).
- 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük a kekszeket és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
2 megjegyzés:
Ez az eredeti recept, vagy ez a kevésbé édes verzió receptje?
Tetszik a süti!
Szia Mónika!
Ez az eredeti recept!Örülök, hogy tetszik, további változatok is jönnek majd:-)
Megjegyzés küldése