Újra itt a medvehagyma szezon! Az előző években felhasználtam már túrókrémhez, töltött karajban, lepényen, risotto-hoz, pestoként és most jöjjön a krémleves receptje.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma, 2 közepes burgonya, 1 kis hagyma, 7,5 dl víz vagy zöldségalaplé, 1 dl tejszín, só, fehér bors
- A hagymát megpucolom, felkockázom, kevés olajon elkezdem párolni.
- Hozzáadom a felkockázott krumplit és a durvára vágott medvehagymát is.
- Amikor a medvehagyma összeesik, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom.
- Ha a krumpli már puha, jöhet a botmixer!
- A levest kis tejszínnel finomítom, utánaízesítem és egyet forralok még rajta tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése