2012. március 25., vasárnap

Svéd zabpelyhes kekszek


Marcinak nagyon ízlett ez a keksz, így nem volt kérdés, hogy a receptet is meg kell szereznem hozzá, melyről kiderült, hogy Svédországból származik. Én rögtön dupla adagot sütöttem belőle. Nagyon finom, roppanós lett, de legközelebb a cukor mennyiségét kb. a harmadával csökkenteni fogom.

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 1,5 dl cukor, 1 tojás, 3 dl zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 ek liszt

  • A vajat felolvasztom, kicsit hagyom hűlni, majd belekeverem a zabpelyhet.
  • A cukrot kikeverem a tojással, hozzáadom a zabpelyhes vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi adagokat adagolok a masszából, egymástól kb. 3 cm-re, mert ezek a kekszek bizony nagyra nőnek.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm a kekszeket, de a sütőpapírról csak akkor veszem le őket, ha már teljesen kihűltek.
Ha valaki szép pici kekszeket szeretne sütni, akkor inkább kávéskanállal adagolja a masszát!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...