Marcinak nagyon ízlett ez a keksz, így nem volt kérdés, hogy a receptet is meg kell szereznem hozzá, melyről kiderült, hogy Svédországból származik. Én rögtön dupla adagot sütöttem belőle. Nagyon finom, roppanós lett, de legközelebb a cukor mennyiségét kb. a harmadával csökkenteni fogom.
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 1,5 dl cukor, 1 tojás, 3 dl zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 ek liszt
- A vajat felolvasztom, kicsit hagyom hűlni, majd belekeverem a zabpelyhet.
- A cukrot kikeverem a tojással, hozzáadom a zabpelyhes vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
- Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi adagokat adagolok a masszából, egymástól kb. 3 cm-re, mert ezek a kekszek bizony nagyra nőnek.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm a kekszeket, de a sütőpapírról csak akkor veszem le őket, ha már teljesen kihűltek.
Ha valaki szép pici kekszeket szeretne sütni, akkor inkább kávéskanállal adagolja a masszát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése