2012. március 2., péntek

Répás-zabpelyhes muffin


Hááát, ezt is megéltük, megjelent magyarul a GoodFood, nagyobb gondunk sose legyen. Kíváncsi voltam, melyik magyar gasztrobloggernek sikerült bekerülnie az első számba. Talált, süllyedt:-) Jöjjön most akkor Ízbolygó répás-zabpelyhes sütije, áfonya helyett mazsolával, kristálycukor helyett fele mennyiségű nyírfacukorral. A lekvárt pedig véletlenül kifelejtettem.

Hozzávalók:
3 tojás, 10 dkg cukor, 6 dkg sárgarépa finomra reszelve, 1 ek baracklekvár, 3 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 1/2 tk sütőpor, 6 dkg zabpehely, 8 dkg aszalt áfonya
  • A tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a lekvárt.
  • A lisztet a mandulával, sütőporral, zabpehellyel és az áfonyával elkeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük.
  • A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt helyezünk, majd a kapszlikban elosztjuk a süti-masszát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a muffinokat.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...