2012. március 23., péntek

Galambbegy saláta sült szalonnakockával


A galambbegy salátát madársalátaként is ismerik és németül is két féle elnevezéséről tudok: Vogerlsalat vagy Feldsalat. Gazdag C és B1 vitaminban, továbbá magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban.

Hozzávalók:
1 doboz galambbegy saláta, bacon kockázva, 3 fokhagyma gerezd, szőlőmagolaj,  fél citrom leve, mustár, só, bors

  • A bacont felkockázom és egy serpenyőben kisütöm, majd a szalonnakockákat kiszedem a serpenyőből.
  • A kisült zsíron megpárolom a szeletelt fokhagymát.
  • A szőlőmagolajból, citromléből,  kis mustárból elkészítem a dresszinget, sóval, borssal fűszerezem és ráöntöm a salátára.
  • Hozzákeverem a zsírból kiszedett fokhagymát és jól összekeverem,  majd  a tetejére szórom a szalonnakockákat is.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...