A galambbegy salátát madársalátaként is ismerik és németül is két féle elnevezéséről tudok: Vogerlsalat vagy Feldsalat. Gazdag C és B1 vitaminban, továbbá magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban.
Hozzávalók:
1 doboz galambbegy saláta, bacon kockázva, 3 fokhagyma gerezd, szőlőmagolaj, fél citrom leve, mustár, só, bors
- A bacont felkockázom és egy serpenyőben kisütöm, majd a szalonnakockákat kiszedem a serpenyőből.
- A kisült zsíron megpárolom a szeletelt fokhagymát.
- A szőlőmagolajból, citromléből, kis mustárból elkészítem a dresszinget, sóval, borssal fűszerezem és ráöntöm a salátára.
- Hozzákeverem a zsírból kiszedett fokhagymát és jól összekeverem, majd a tetejére szórom a szalonnakockákat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése