Szinte még véget sem ért a medvehagyma-szezon és máris beköszöntött a spárga-szezon... Na, mi összekötöttük a kettőt:-) A spárgakrémlevest J. Oliver receptje alapján készített pestoval dobtuk fel, amit bazsalikom helyett medvehagymából, illetve fenyőmag helyett dióból (+olívaolaj, fokhagyma, parmezán sajt, só, bors, citromlé) készítettünk. Remek páros!
Hozzávalók:
1 csg fehér spárga, 1 kis vöröshagyma, 1 tk kristálycukor, olívaolaj, 1 dl tejszín, só, fehérbors, szerecsendió, fél citrom leve
- A spárgát meghámozom, végét levágom és 2-3 cm-es darabokra vágom.
- Az olívaolajon üvegesre párolom a felaprított hagymát, majd rádobom a spárgát, hozzáadom a cukrot és kicsit átforgatom, majd felöntöm 5 dl vízzel, sózom, fűszerezem.
- Ha már puha a spárga, leturmixolom, majd szitán átszűröm a levest.
- Visszaöntöm a lábasba, ha kell újrafűszerezem, tejszínnel dúsítom és összeforralom. A végén citromlével ízesítem, tetejét megpöttyözöm a pestoval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése