2011. május 1., vasárnap

Hamis lasagne II.



A korábbi hamis lasagne-hez hasonlóan ez a változat is tészta nélkül, de ezúttal cukkini helyett zeller felhasználásával, illetve a hús-paradicsom páros helyett spenótos-krémsajtos változatban készült.

Hozzávalók:
1,5 zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél kiló leveles spenót (mirelit), 1 doboz natúr tejszínes krémsajt, 1 dl tejszín, reszelt sajt (cheddar), olívaolaj, só, bors, szerecsendió
  • A zellert megtisztítjuk és nagyon vékonyra legyaluljuk, majd a zellerszeleteket (mikrohullámú sütőben víz hozzáadása nélkül) megpároljuk.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd a spenótot is.
  • Kis párolás után hozzáöntjük a tejszínt és a krémsajtot is, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, készre pároljuk.
  • Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk, majd először a zellerszeletekből készítünk egy réteget, utána jöhet rá a spenót és így tovább.
  • Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a "lasagne"-t.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...