A korábbi hamis lasagne-hez hasonlóan ez a változat is tészta nélkül, de ezúttal cukkini helyett zeller felhasználásával, illetve a hús-paradicsom páros helyett spenótos-krémsajtos változatban készült.
Hozzávalók:
1,5 zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél kiló leveles spenót (mirelit), 1 doboz natúr tejszínes krémsajt, 1 dl tejszín, reszelt sajt (cheddar), olívaolaj, só, bors, szerecsendió
- A zellert megtisztítjuk és nagyon vékonyra legyaluljuk, majd a zellerszeleteket (mikrohullámú sütőben víz hozzáadása nélkül) megpároljuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd a spenótot is.
- Kis párolás után hozzáöntjük a tejszínt és a krémsajtot is, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, készre pároljuk.
- Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk, majd először a zellerszeletekből készítünk egy réteget, utána jöhet rá a spenót és így tovább.
- Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a "lasagne"-t.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése