2011. május 31., kedd

Gyümölcsleves


Trogir-i előnyaralásunkból hazatérve meglepődve láttam, hogy a korai meggy egy héten belül be fog érni a kertben. Viszont a hűtőládában még jócskán akad a  tavalyi termésből, úgyhogy mentőakcióba kezdtem. Ennek eredménye az alábbi recept.

Hozzávalók:
meggy, nektarin, alma, 1,5 l víz, 20 dkg nyírfacukor (vagy cukor), 4 dl tej, 30 g liszt, 1 dl tejszín, szegfűszeg, fahéjrúd, fél citrom leve, csipetnyi sóval
  • A vizet felforralom a cukorral, egy csipetnyi sóval, majd teatojásban hozzáadom a fűszereket,a citromlét és végül a kimagozott, illetve a hámozott, darabolt gyümölcsöket.
  • Amikor a gyümölcsök megfőttek, kikeverem a lisztet a tejjel és szitán át a levesbe öntöm.
  • Végül jöhet a tejszín is és jól összeforralom a levest.
Jól lehűtve az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...