Kacsamáj pástétomot elég gyakran készítek, a mazsolás, tokajis változaton kívül általában nagy sikere van a konyakos, aszalt gyümölcsös variációnak is.
Hozzávalók:
1 kg pecsenye kacsamáj, 5+15 dkg vaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 10 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dl tejszín, konyak ízlés szerint, só, bors, kakukkfű, chili
- A kacsamájat megmosom, majd 5 dkg vajon megsütöm.
- Amíg a máj hűl, apró kockára vágom az aszalt gyümölcsöket.
- A májat összeturmixolom a maradék vajjal, a tejszínnel, konyakkal, hozzányomom a fokhagymát, sózom, borsozom, friss kakukkfűvel megfűszerezem és kis őrölt chilit is szórok hozzá.
- Végül belekeverem az aszalt gyümölcsöket, és ha kell, utánaízesítem. Kis tejszínt, ill. konyakot is lehet még a végén - ízlés szerint - a pástétomhoz adni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése