2011. május 31., kedd

A legjobb eper & spárga párosítás!


Ez a párosítás annyira de annyira jó, hogy nem is tudom/akarom ragozni! Próbáljátok inkább ki!

Hozzávalók:
1 csokornyi zöld spárga, 15-20 szem eper, só, bors, méz, fehér balzsamecet, olívaolaj, citromlé
  • A spárgák két végét megfogom és eltöröm (A "pattanástól" felfele friss még, lefele pedig már fás a szára.), majd a spárgafejes részt jó alaposan megmosom és megfőzöm, a főzővízbe kis cukrot és sót is teszek.
  • Az epreket megmosom, megfelezem.
  • olívaolajból, ecetből, mézből, kis citromléből öntetet készítek, sóval, frissen őrölt borssal.
  • A spárgát lehűtöm, 2-3 centis darabokra szelem és az eperrel elrendezem egy tálon, majd meglocsolom az öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...