2012. március 10., szombat

Sacher torta - kímélősen


Kedves barátném X éves lett! És legutóbb, amikor Bécsben jártam, Sacher tortát kért tőlem, de sajnos akkor nem sikerült eleget tennem a kérésének:-( Most viszont nem kellett törnöm a fejemet, hogy milyen tortát süssek neki. Ráadásul még kutatóexpedíciót sem kellett szerveznem a recept megszerzése érdekében, mert a Nők lapja Konyha legújabb számában pont megtalálható a Sacher torta receptje. Diétás változatban, ami X felett már nem hátrány:-))

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
3 tojás, 6 dkg fruktóz (nálam nyírfacukor), 5 dkg Ráma (nálam vaj), 6 dkg teljes kiőrlésű liszt, fél csomag sütőpor, 6 dkg aprított dió, 1,5 dkg sovány kakaópor
A töltéshez: 25 dkg diabetikus baracklekvár (nálam anyukám lekvárja), 15 dkg diabetikus csokoládé (nálam Dr. Oetker ét tortabevonó - nem kockáztattam)

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a fruktózzal habbá verjük, a sárgáját a puha rámával kikeverjük, majd a habba forgatjuk.
  • A sütőport, diót és a kakaóport összekeverjük a liszttel, majd a masszába forgatjuk, amit a kivajazott, kilisztezett formába öntünk.
  • A tésztát először 180 fokon 15 percig sütjük, majd 160 fokon további 15 percig (tűpróba!)
  • Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 lapra és töltsük meg lekvárral úgy, hogy a külsejét is körbekenjük.
  • Tegyük hűtőbe pihenni.
  • A csokoládét gőz fött vagy mikróban megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. 
Sajnos felszeletelt állapotban nem tudok fotót felrakni, de garantálom, hogy jól sikerült.-)


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

X barátnéja és párja, Y (najó G.)ugyan egy kicsit késve, de igazolják, hogy isteni volt a sütemény.... hozott egy kis bécsi fílinget ide a második kerületbe

vszasz írta...

Köszönet X-nek és G-nek:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...