2012. február 22., szerda

Lerágott csont...


Ha jól emlékszem, pár éve volt nagy sláger Nigella mandarin tortája, akkoriban szinte minden gasztroblogon szerepelt. Nálam most jött el az ideje, nem fogyott a mandarin:-(
Egyébként nyírfacukorral készítettem el, és most már biztos vagyok benne, hogy minden recept esetében csökkenteni fogom a jövőben az előírt cukor mennyiséget, ha nyírfacukrot használok. Feltűnt már valaki másnak is, hogy a nyírfacukorral készült sütemények jóval édesebbek a simán,  kristálycukorral készülteknél??

Hozzávalók:
kb. fél kg mandarin, 25 dkg  darált  mandula, 22,5 dkg (nyírfa)cukor, 6 tojás, 1 tk sütőpor

  • A mandarinokat naggggyon alaposan megmosom, megdörzsölöm, majd héjastól, egészben kb. 2 órán keresztül főzögetem.
  • A kissé kihűlt mandarinokat elnegyedelem, kiszedegetem a magokat (ha vannak) és botmixerrel összeturmixolom.
  • Hozzáadom a cukrot, tojásokat, mandulát és sütőport.
  • Az egészet jól összekeverem, majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm.
  • 190 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm a tortát. (Tűpróba!). Ha idő előtt elkezdene pirulni a teteje, alufóliával letakarom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, épp ma határoztanm el, hogy odaírom a receptek mellé, hogy kevesebb cukor kell, mert émelyítően édes lett...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...