Ha jól emlékszem, pár éve volt nagy sláger Nigella mandarin tortája, akkoriban szinte minden gasztroblogon szerepelt. Nálam most jött el az ideje, nem fogyott a mandarin:-(
Egyébként nyírfacukorral készítettem el, és most már biztos vagyok benne, hogy minden recept esetében csökkenteni fogom a jövőben az előírt cukor mennyiséget, ha nyírfacukrot használok. Feltűnt már valaki másnak is, hogy a nyírfacukorral készült sütemények jóval édesebbek a simán, kristálycukorral készülteknél??
kb. fél kg mandarin, 25 dkg darált mandula, 22,5 dkg (nyírfa)cukor, 6 tojás, 1 tk sütőpor
- A mandarinokat naggggyon alaposan megmosom, megdörzsölöm, majd héjastól, egészben kb. 2 órán keresztül főzögetem.
- A kissé kihűlt mandarinokat elnegyedelem, kiszedegetem a magokat (ha vannak) és botmixerrel összeturmixolom.
- Hozzáadom a cukrot, tojásokat, mandulát és sütőport.
- Az egészet jól összekeverem, majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm a tortát. (Tűpróba!). Ha idő előtt elkezdene pirulni a teteje, alufóliával letakarom.
1 megjegyzés:
Igen, épp ma határoztanm el, hogy odaírom a receptek mellé, hogy kevesebb cukor kell, mert émelyítően édes lett...
Megjegyzés küldése