Tipikusan olyan receptről van szó, amit nem lehet elrontani, villámgyorsan elkészül és minden helyzetben megállja a helyét, nem okoz csalódást.
Hozzávalók:
1 csg vékonyra szeletelt sonka (pl. feketeerdei), csirkemell, sajt, főzőtejszín, fűszerkeverék (pl. provance-i, vagy saját összeállítású), só, bors, olívaolaj
- A csirkemelleket tetszőleges darabokra vágom, egy tálban összekeverem a fűszerkeverékkel, majd kevés forró olajon elősütöm őket, hogy ne a sütőben eresszenek levet/vizet. Sózom, borsozom.
- Egy tűzálló tál alját kibélelem a sonkaszeletekkel, majd rászórok egy réteg reszelt sajtot.
- A sajt rétegen szépen elrendezem az elősütött csirke darabokat, majd jöhet egy újabb réteg reszelt sajt.
- Az egészet megöntözöm egy doboznyi főzőtejszínnel, majd a tetején elrendezem a maradék sonkaszeleteket.
- 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése