2012. február 17., péntek

Tejszínes, sajtos csirkemell


Tipikusan olyan receptről van szó, amit nem lehet elrontani, villámgyorsan elkészül és  minden helyzetben megállja a helyét, nem okoz csalódást.

Hozzávalók: 
1 csg vékonyra szeletelt sonka (pl. feketeerdei), csirkemell, sajt, főzőtejszín, fűszerkeverék (pl. provance-i, vagy saját összeállítású), só, bors, olívaolaj
  • A csirkemelleket tetszőleges darabokra vágom, egy tálban összekeverem a fűszerkeverékkel, majd kevés forró olajon elősütöm őket, hogy ne a sütőben eresszenek levet/vizet. Sózom, borsozom.
  • Egy tűzálló tál alját kibélelem a sonkaszeletekkel, majd rászórok egy réteg reszelt sajtot.
  • A sajt rétegen szépen elrendezem az elősütött csirke darabokat, majd jöhet egy újabb réteg reszelt sajt.
  • Az egészet megöntözöm egy doboznyi főzőtejszínnel, majd a tetején elrendezem a maradék sonkaszeleteket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...