2012. február 2., csütörtök

Almás mazsolás sütemény


Pár hete sütöttem  meg először, de biztosan nem utoljára ezt az egyszerűen elkészíthető, finom, könnyű tésztájú almás süteményt.

Hozzávalók:
22,5 dkg olvasztott vaj, 22,5 dkg barna vagy nyírfacukor, 4 tojás, 22,5 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 2 tk mézeskalács fűszerkeverék, 10 dkg mazsola, 3-4 alma megpucolva, vékony szeletekre vágva,
  • A kihűlt olvasztott vajhoz hozzákeverem a cukrot, majd a tojásokat.
  • A liszthez hozzáadom a sütőport és a fűszerkeveréket.
  • A vajas keverékbe öntöm a lisztet, a mazsolát és egy evőkanállal összekeverem a tésztát.
  • Kibélelek egy kerek tortaformát sütőpapírral. nem gond, ha itt-ott begyűrődik a papír, annál rusztikusabb kinézetű lesz a tészta.
  • A formába kanalazom a tészta felét, beborítom az almaszeletek felével, majd rákanalazom a maradék tésztát. A tetején szépen elrendezem az almaszeleteket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm. (Tűpróba!)
Eredeti recept: Cook's bible
Változtatás: nyírfacukor muskovado cukor helyett, mézeskalács fűszerkeverék fahéj és őrölt szerecsendió helyett, illetve a süti tetejét nem vontam be felmelegített mézzel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...