2010. december 28., kedd

Wellington bélszín

Karácsonyi vendéglátás keretében készítettük el Lajos Mari (66 HÚSÉTEL) receptje alapján a Wellington bélszínt. Kevésbé bonyolult, mint amilyennek talán elsőre tűnik, ráadásul a vendégség előtti napon le lehet tudni az előkészítéssel járó munkát, így csak a leveles tésztába történő csomagolás és a sütés marad vissza.

Hozzávalók:
 80 dkg bélszín, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1/4 kk szárított kakukkfű, 1 ek paradicsompüré, 1 adag friss leveles tészta, 1 ek liszt, 1 tojás, só, bors, 1 tojássárgája
  • Előző nap a húst megtisztítjuk, leszárogatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  • A vajat felforrósítjuk, majd a bélszín mind a négy oldalát 5-5 perc alatt jó alaposan, barnára sütjük. Ha kihűlt, fóliába tekerjük, és a másnapi folytatásig berakjuk a hűtőbe.
  • A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a hagymát lereszeljük, a gombát apróra kockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
  • A hús pecsenyelevében megpirítjuk a szalonnát, a hagymát, majd a gombát, hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és 10 percig pároljuk, végül belekeverjük a paradicsompürét és a petrezselymet is.
  • A gombás masszát ha kihűlt, a húshoz hasonlóan másnapig hűtőbe rakjuk.
  • Másnap a gombapépet megszórjuk a,liszttel és hozzákeverjük a tojást.
  • Kitekerjük a leveles tésztát, négy sarkából egy-egy négyszöget kivágunk, hogy könnyebb legyen a csomagolás, majd a közepét a hús méretének megfelelően megkenjük a gombapép negyedével.
  • Ráfektetjük a húst és szépen beborítjuk mindenhol gombapéppel. 
  • A tészta széleit megkenjük a tojássárgájával, és elkészítjük a csomagolást. A kimaradt tésztából vágott mintákkal díszítjük a csomagot, villával megszúrkodjuk és megkenjük tojássárgájával.
  • 180 fokra melegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük, szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.
Mi párolt brokkolival kínáltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...