2010. december 28., kedd

Paleo lenmagos kenyér

Gy. nyáron életmódot váltott. Azóta csak kivételes esetben eszik kenyeret, egyéb péksüteményt, édességet. És amióta Szendi Gábor paleo-diétás könyvét is elolvasta, a hüvelyesek is tiltólistára kerültek. Az elfogyasztott dió, mandula, mogyoró mennyisége jelentősen  nőtt, a kilók száma pedig apadt.
Szendi már annyira" meglovagolta" a paleo-hullámot, hogy gyorsan egy szakácskönyvet is kiadott, így az alábbi paleo kenyér(lepény?) féleség receptje is ebből a Paleolit szakácskönyvből származik. Egyébként egész jó, és pirítható is.

Hozzávalók:
20 dkg lenmagliszt, 5 dkg őrölt mandula (vagy dió, szezámmag, stb.), 1 tk. szódabikarbóna (vagy gluténmentes sütőpor), 1 kk só, 1-2 tk bazsalikom (vagy más fűszer), 4 tojás, 1 ek kacsazsír (vagy liba-, kókusz-), kb. 1 dl víz
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Egy kb. 30X25 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
  • Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  • Egy másik tálban elkeverjük a tojásokat a zsírral, vízzel, majd a masszát hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, és jól összekeverjük.
  • A masszát a tepsibe kanalazzuk, tetejét elsimítjuk és kb. 40 prc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...