2010. december 1., szerda

Rozmaringos medallionok


Lajos Mari-Hemző Károly valamelyik könyvében láttam egyszer a szűzérmék elkészítésének ezt a módját. Nekünk ízlett, ma ezt ebédeltük Marcival.

Hozzávalók:
12 db kb. 2 cm-es érme, 12 szelet bacon, fás rozmaring ágacskák, olívaolaj, só, bors, 1 dl fehérbor, fokhagyma
  • Az érméket baconbe tekerjük, és rozmaringágacskával átbökve rögzítjük a szalonnát.
  • Az olajat felforrósítjuk, az érméket 3 percig pirítjuk, majd megfordítjuk.
  • Az érméket sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket és ezt az oldalukat is 3 percig sütjük.
  • A bort hozzáöntjük és még egy kicsit együtt főzzük az érmékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...