A kacsa és a sütőtök szerintem remekül passzol egymáshoz. A sütőtökös csicsóka, mint köret gondolata, valahonnan a tejszínes krumplitól indult. Könnyű dolgom volt, a kert sarkában kiírthatatlanul terem a csicsóka már évek óta.
Hozzávaló:
2 fél kacsamell, 2 ek olívaolaj, só, bors
1 kk puha vaj, 1 kk liszt, 1 dl száraz fehérbor
25 dkg sült sütőtök (kb. 40 dkg nyers sütőtök), 50 dkg csicsóka, 1 dl tejszín, 1 dl tej, 2 ek reszelt parmezán, só, őrölt szerecsendió
- Kacsamell elkészítése
- A kacsamelleket megmossuk, szárazra töröljük, a bőrüket bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk.
- Egy teflon sütőben felforrósítjuk az olajat, majd a melleket bőrös felükkel lefele 4 percig pirítjuk.
- A melleket bőrös felükkel felfele tepsibe helyezzük, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. -Mártás elkészítés
- A mellek kisült zsiradékából 3 kanálnyit összeforralunk 1 dl száraz fehérborral, majd az egymással alaposan kikevert vajas liszttel besűrítjük.
-Sütőtökös csicsóka elkészítése:
- A sütőtököt 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
- A csicsókát (dörzsölős) szivaccsal lesúroljuk, vékony szeletekre vágjuk, vagy legyaluljuk
- A tök kikapart húsát a sajttal, tejszínnel, tejjel pürésítjük, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
- A masszát összekeverjük a csicsókával, és kivajazott kapcsos tortaformába öntjük.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük a sütőtökös „tortát”.
- A kacsamelleket vékonyan felszeleteljük, a sütőtökös csicsóka „torta”szelettel elrendezzük, majd meglocsoljuk a mártással.
4 megjegyzés:
Nagyon gusztusos, biztosan nagyon finom is!
Köszi Panna!:-) Tényleg jól sikerült.
felveszem a listára :)
Remélem nem okoz majd csalódást:-)
Megjegyzés küldése