2010. október 3., vasárnap

Mézes zabpelyhes szilváspite


Kicsit elmaradtam mostanában a bejegyzésekkel, elég zűrös időszakon vagyok (remélem) túl, bár most meg az egyetem miatt sűrűsödnek majd a tennivalóim:-( Na, mindenesetre most bepótolok legalább egy bejegyzést. Még a szivaszezon közepén készítettem el egy családi összejövetelre az alábbi (valamelyik női lap főzős mellékletéből származó) szilvás pitét.

Hozzávalók:
-a tésztához
10 dkg túró, 8 dkg méz, 2 ek olaj, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 22 dkg liszt, 0,5 tasak sütőpor
-a töltelékhez
50 dkg szilva, 8 dkg zabpehely, 0,5 tk őrölt fahéj, 10 dkg dió, 5 dkg méz, 4 dkg vaj
  • A túrót a mézzel, olajjal, tojással, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, majd egy órát pihentetjük a hűtőben folpackba csomagolva.
  • A töltelékhez a vajon megpirítjuk a zabpelyhet és a durvára tört dió felét. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a mézet és a fahéjat.
  • A tésztát nyújtsuk ki, béleljünk ki vele egy kilisztezett, vajazott tepsit (vagy piteformát), úgy, hogy kis peremet csinálunk a tésztából.
  • A tésztán osszuk el a mézes, diós zabpelyhet, rakjuk ki a feldarabolt szilvával, és szórjuk a tetejére a maradék diót.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg a tésztát  kb. 45 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...