2010. október 16., szombat

Rosé-ra sült kacsamell sütőtökös csicsókával



A kacsa és a sütőtök szerintem remekül passzol egymáshoz. A sütőtökös csicsóka, mint köret gondolata, valahonnan a tejszínes krumplitól indult. Könnyű dolgom volt, a kert sarkában kiírthatatlanul terem a csicsóka már évek óta.


Hozzávaló: 
2 fél kacsamell, 2 ek olívaolaj, só, bors
1 kk puha vaj, 1 kk liszt, 1 dl száraz fehérbor
 25 dkg sült sütőtök (kb. 40 dkg nyers sütőtök), 50 dkg csicsóka, 1 dl tejszín, 1 dl tej, 2 ek reszelt parmezán,  só, őrölt szerecsendió
      -   Kacsamell elkészítése 
  •   A kacsamelleket megmossuk, szárazra töröljük, a bőrüket bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. 
  • Egy teflon sütőben felforrósítjuk az olajat, majd a melleket bőrös felükkel lefele 4 percig pirítjuk.
  • A melleket bőrös felükkel felfele tepsibe helyezzük, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. -Mártás elkészítés
  • A  mellek kisült zsiradékából 3 kanálnyit összeforralunk 1 dl száraz fehérborral, majd az egymással alaposan kikevert vajas liszttel besűrítjük.
-Sütőtökös csicsóka elkészítése:
  •   A sütőtököt 200 fokra melegített sütőben megsütjük. 
  •    A csicsókát (dörzsölős) szivaccsal lesúroljuk, vékony szeletekre vágjuk, vagy legyaluljuk
  • A tök kikapart húsát a sajttal, tejszínnel, tejjel pürésítjük, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  • A masszát összekeverjük a csicsókával, és kivajazott kapcsos tortaformába öntjük.
  • 190 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük a sütőtökös „tortát”.
  • A kacsamelleket vékonyan felszeleteljük, a sütőtökös csicsóka „torta”szelettel elrendezzük, majd meglocsoljuk a mártással.

4 megjegyzés:

Pocak Panna írta...

Nagyon gusztusos, biztosan nagyon finom is!

vszasz írta...

Köszi Panna!:-) Tényleg jól sikerült.

Turák Kinga írta...

felveszem a listára :)

vszasz írta...

Remélem nem okoz majd csalódást:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...