2010. október 15., péntek

Pupora


Valamiért nagyon szeretem az ilyen általam csak pitty-putty típusúaknak nevezett ételeket, mint pl. a mákosguba, máglyarakás, túróval töltött zsemle. Ezek közé tartozik a családban csak pupora néven ismert túrós rakott kifli. A kissé már száraz kiflik újrahasznosítására ez a legjobb recept! Általában dupla adagot készítek belőle, de most csak egy túró volt itthon.

Hozzávalók:
3 kifli felkarikázva, 25 dkg túró, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 1 vaníliáscukor, 2 dl tej, 2-3 ek kristálycukor, mazsola, vaj
  • A túrót, tojást, tejfölt, 2-3 ek cukrot és a beáztatott mazsolát összekeverem.
  • A tejet meglangyosítom, hozzáadom a vaníliás cukrot.
  • Egy kisméretű kivajazott tepsiben elhelyezem egy rétegben a felkarikázott kiflit, meglocsolom a tejjel.
  • Erre jön egy réteg túrós massza.
  • Aztán egy réteg kifli, tej, túrós massza, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  • Szép pirosra sütöm, és megeszem:-)
Melegen, hidegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...