Imádom a gesztenyepürét! Ahogy elkezdenek színesedni a levelek, előkerül a vastagabb kabát, egyszer csak bekattan nálam valami, és minden ősszel elkezdődik a tökéletes gesztenyepüré utáni kutatóakció. Ami talán csak az emlékeimben létezik, de azért nem adom fel!:-)
Ennek a süteménynek az elkészítésénél is gesztenyepüre féleséget használtam, a kész (bolti - de bio!) masszát tejszínhabbal lazítottam fel.
Hozzávalók:
2 csomag friss levelestészta(sütőpapírra feltekert), 1 adag (ízesített) gesztenyemassza, 2 dl tejszín, 2 alma, 3 ek barnacukor, fahéj, csoki+vaj a díszítéshez
- A levelestésztát sütőpapírostól tepsibe terítem és kb. 6 cm átmérőjű korongokat szúrok ki (pl. pohárral) belőle. (a leeső tésztából jó kis sós -sajtos rudakat lehet sütni).
- 200 fokon 10-15 perc alatt megsütöm a korongokat, melyek sütés közben pogácsaszerűen megemelkednek.
- Az almát meghámozom, apró kockákra vágom, a cukorral, fahéjjal megfőzöm, leturmixolom.
- A gesztenyemasszát krumplinyomón áttöröm.
- A tejszínt kemény habbá verem, majd lazán beleforgatom a gesztenyébe.
- A pogácsákat félbe vágom, alsó részükre kenek egy kis almapépet, majd megpúpozom a gesztenyés masszával, végül" kalapként" rárakom a pogácsa másik felét.
- Porcukorral, kevés vajjal összeolvasztott csokoládéból készített öntettel díszítem.
2 megjegyzés:
Juj ez csúcs szuper
Köszi!:-) Ha kipróbálod, tudósíts mindenképp, hogy ízlett-e!
Megjegyzés küldése