Időnként már alig tudom kivárni a kekszes üveg kiürülését, hogy újabb és újabb kekszek sülhessenek a konyhámban. Most - Könyves Kedd keretében - Stahl Judit gyors édességes zabpelyhes kekszeit próbáltam ki. Almával kiváló uzsonna a gyerkőcnek. És persze nekem is.
Sorry, a kép nagyon gyenge lett. Nem bírtam a nappal...
Hozzávalók:
7,5 dkg zabpehely, 15 dkg finomliszt, 1 kk fahéj, 15 dkg barna cukor, 1/2 kk szódabikarbóna, 1 csipet só, 15 dkg vaj, 2 ek méz, 1/2 vaníliarúd (nálam vaníliapaszta), 4 ek tej
- Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, fahéjt, cukrot, szódabikarbónát és a sót.
- Megolvasztjuk a vajat a mézzel, vaníliával, majd a zabpelyhes keverékre öntjük, jól összedolgozzuk.
- A masszából diónyi gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és az ujjainkkal szépen ellapítjuk.
- 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük a kekszeket.
3 megjegyzés:
Juj, ezt holnap megcsinálom! Köszönöm a receptet! A fiamtól állandó jelleggel azt hallom, hogy anya, valami nasit kérek. Ez nagyon jó lesz annak.
Szia Mónika! Megcsináltad? Ízlett a fiadnak?
Szia! Igen, megcsináltam. Nekem ízlett a legjobban. Talán egy picit több fahéjat tettem bele, és nekem sötétebb lett, mint a Tiéd. De nagyon finom. Majd átnézem a recepttárad, és kölcsönzöm a többi ilyen kekszes receptet is :) Ja és kicsit nagyobbak is lettek...
Aztán hamarosan felteszem én is a fotóját, ok?
Köszi a receptet.
Megjegyzés küldése