Hirtelen ötletből születnek a legjobb dolgok, mint ez a pohárkrém! Savanykás is, édeskés is, krémes is, ropogós is.
Hozzávalók:
3 szál rebarbara, 8-10 szem eper, 3 csg vaníliás cukor, 25 dkg mascarpone, 50 dkg görög joghurt, pár darab (zabpelyhes) keksz
- A rebarbara végeit levágom, majd a szárakat zöldségpucolóval lehámozom.
- A rebarbarát kb. 2 cm-es darabokra vágom, az epreket negyedelem és a gyümölcsöket (azaz a zöldséget és a gyümölcsöt) egy tűzálló tálban összekeverem a vaníliás cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megpárolom őket.
- A mascarponét kikeverem a joghurttal, a kekszet apró darabokra töröm (zacskóban, húsklopfolóval).
- A kihűlt rebarbarás epret jó öblös poharakban elosztom, ráhalmozom a joghurtos krémet, majd a tetejét megszórom a kekszmorzsával.
- Citromfű levélkékkel díszítem és gyorsan bekanalazom:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése