A már említett hétvégi bulira articsókás frittatát is készítettem, ugyanis a legutóbbi olaszországi kiruccanásunkról még lapult a hűtőben egy nagy adag olajban eltett, fűszerezett articsóka. vagy a GoodFood-ban, vagy a nyári Stahl magazinban (vagy valami másban?) láttam mostanában egy articsókás frittata-s képet, de a receptet már nem volt türelmem, időm visszakeresni, így rögtönöztem.
Hozzávalók:
6 tojás, 15 dkg articsóka, 1 póréhagyma, 1 ek vaj, só, bors
- A póréhagyma fehér részét vékonyan felszeletelem.
- A tojást felverem, sózom, borsozom.
- Az articsókát lecsöpögtetem, felszeletelem.
- A vajat megolvasztom egy sütőben is használható serpenyőben, majd megpárolom rajta a hagymát.
- Hozzáöntöm a tojást, majd elrendezem a tetején az articsóka darabkákat.
- A tojáslepényt addig sütöm, amíg megdermed, majd előmelegített sütőbe teszem és pár perc alatt megpirítom a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése