2012. május 3., csütörtök

Articsókás frittata


A már említett hétvégi bulira articsókás frittatát is készítettem, ugyanis a legutóbbi olaszországi kiruccanásunkról még lapult a hűtőben egy nagy adag olajban eltett, fűszerezett articsóka. vagy a GoodFood-ban, vagy a nyári Stahl magazinban (vagy valami másban?) láttam mostanában egy articsókás frittata-s képet, de a receptet már nem volt türelmem, időm visszakeresni, így rögtönöztem.


Hozzávalók:
6 tojás, 15 dkg articsóka, 1 póréhagyma, 1 ek vaj, só, bors
  • A póréhagyma fehér részét vékonyan felszeletelem.
  • A tojást felverem, sózom, borsozom.
  • Az articsókát lecsöpögtetem, felszeletelem.
  • A vajat megolvasztom egy sütőben is használható serpenyőben, majd megpárolom rajta a hagymát.
  • Hozzáöntöm a tojást, majd elrendezem a tetején az articsóka darabkákat.
  • A tojáslepényt addig sütöm, amíg megdermed, majd előmelegített sütőbe teszem és pár perc alatt megpirítom a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...