2007. október 8., hétfő

Gyümölcsös - most éppen barackos - süti


Itt-ott elfekvő, már nem éppen fogyasztóbarát kinézetű gyümölcs hasznosítására kitűnő ez a recept!

Én most még az őszi nyaralás előtt hűtőben felejtett, kissé viseltes héjú őszibarackokból készítettem el, de nagyon finom almával, körtével, szilvával is. És persze pofon egyszerű összedobni:-)
Hozzávalók:
2 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg tejföl, 15 dkg liszt, 1 csg sütőpor, fahéj+cukor, vaj+ liszt, 3-4 db barack

  • Először kikeverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, és a sütőporral összekevert lisztet is.
  • A sütőformánkat kivajazzuk, lisztezzük, belesimítjuk a tésztát, és a meghámozott, szeletekre vágott barackkal kirakjuk a tetejét.
  • Végül fahéjas cukrot szórunk rá. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Kapcsos tortaformában is sütöttem már ezt a sütit, mégpedig úgy, hogy a forma alját kikentem vékonyan vajjal, arra szórtam a fahéjas cukrot, majd a gyümölcsszeletek következtek és végül a tészta maga. Így miután megsült, és lekapcsoltam a forma peremét, tálra borítva a fahéjas -cukros-karamellizálódott gyümölcsös rész került felülre. Isteni!:-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most sütöttem meg őszibarackkal, hát mint mondjak, igaz a zárszód "ISTENI".
A sütéshez csak annyi, hogy nekem a 180 fokos sütést 20 perc után még légkeveréssel 5 percet sütnöm kellett. Azt a verziót csináltam ahol a gyümi van alul. Csak dicsérni tudom. Zsike

vszasz írta...

Köszi!:-)
Én is pont ma sütöttem meg szilvával.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...