2007. október 10., szerda

Tésztasaláta 1. (mozzarellával)


A tésztasaláta nálam szintén a "csak összedobom és kész"-típusú ételek közé tartozik. Megunni nem lehet, mert a lehetséges variációk száma a hűtő, éléskamra tartalmától függően végtelen!

Most az egyik kedvenc gyors vacsora-kategóriájú változat receptje következik.

Hozzávalók:
25 dkg penne (fél doboz), 20 dkg mozzarella, 3 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, kis marék bazsalikom, olívaolaj, só bors, pár vékony szelet sonka (most pl. serrano)
  • Először is felrakom a tésztának a vizet, só, olaj, ahogy kell.
  • Amíg a tészta al dentére fő felkockázom a mozzarellát és a paradicsomot, hozzányomom a fokhagymát, sózom, borsozom.
  • A langyos tésztát hozzákeverem a salátához, meglocsolom egy kis olívaolajjal, a tetejére szórom a bazsalikomot és jól összekeverem.
  • Igény szerint vékony csíkokra vágott sonkát is lehet hozzáadni.

Mahlzeit!





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...