2007. október 15., hétfő

Balaton ősszel is!


Ezt a szép, napos, bár kissé szeles, csípős őszi hétvégét a Balaton északi partján töltöttük! Ábrahámhegyen volt egy kis intézni való, kicsit kirándultunk is, megnéztük a kápolnát, és begyűjtöttük a Bagolysziklánál található geoládát is.
Aztán Badacsonyban megálltunk az Egry múzeumnál, ahol a plakátok szerint Salvador Dali műveiből állítottak ki most párat, pontosabban a művész Alice csodaországban-hoz, és az Isteni színjáték-hoz készített illusztrációit mutatták be.
Este Szentgyörgyhegyen-Hegymagason Nyári Ödön és Szászi Endre jobbnál jobb borait kóstoltuk meg, nekem különösen Nyári rajnai Rizlingje nyerte el a tetszésemet. Egyébként Szásziéknál szálltunk meg, nagyon kellemes, otthonos szállást varázsoltak a régi présházból. És amit kevesen tudnak, Szásziék bioborokat készítenek, és ökológiai módszerekkel gazdálkodnak a területeiken.
Vasárnap pedig körbejártuk a Szentgyörgyhegyet, ahol meglepően sok turistával találkoztunk, különösen a bazaltorgonák környékén. Így utólag már persze nem csodálkozom, gyönyörű-szokatlan rálátás nyílik a Balatonra a hegy tetejéről, a faluban szépen felújított, vagy újonnan épített présházak, rendezett szőlők, kisebb-nagyobb pincék borkóstolási lehetőséggel, szóval, érdemes itt eltölteni egy hétvégét, akár ősszel is!
És az erdő tele van gombával, mi tölcséres tuskógombát szedtünk vagy 2 kg-ot, vigyázat, legalább 20 percig kell főzni és csak a kalapja fogyasztható!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...