2007. szeptember 20., csütörtök

Fetakrém aszaltparadicsommal

Ha vendégeket várunk, és nem akarunk "komoly" étkek készítésébe kezdeni, mert pl. hétköznap van, és épphogy csak a vendégek előtt egy órával esünk haza, akkor a legegyszerűbb, amit tehetünk, hogy gyorsan összedobunk pár "kenceficét".
Én ide sorolom pl. a nagy kedvenc padlizsánkrémet, de az alábbiakban leírásra kerülő fetakrémet aszaltparadicsommal is.
Hozzávalók: a vendégek létszámától függően feta, olívaolajban eltett aszaltparadicsom, tejföl, bors, bazsalikom, oregano
  • A fetasajtot krémesre keverem a pardicsom fűszeres olajával és kevéske tejföllel.
  • Jó adag aszaltparadicsomot aprítok a krémbe, kicsit borsozom, aztán összevágva hozzáadok még egy fél marék bazsalikom és oregano levélkét.

És már készülhet is a pirítós a piros-fehér-zöld kenceficéhez, de jó szívvel tudom ajánlani a Ludwig&Mentesi féle friss kenyereket is!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...