2007. szeptember 13., csütörtök

Spaghetti all'arrabbiata


Nálunk mindig van otthon olasz hámozott/aprított paradicsomkonzerv, na meg pasta valamilyen változatban ( persze csakis tojás nélkül, durumból) így aztán amikor gyorsan valami meleg vacsit kell kreálni rövid idő alatt, akkor esik a választás az all"arrabbiata-ra. Amilyen gyors, és egyszerű, olyan nagyszerű is!:-) Mi jó csípősen, "rabbiátusan" szeretjük, ezért a chilivel, fokhagymával nem szoktunk spórolni.
Az egész főzőcske nem tart tovább 20 percnél, amíg a tészta (spaghettit, vagy penne-t szoktam használni) a leírás szerint al dente-re fő, addig a paradicsomos mártás is elkészül.

Hozzávalók a mártáshoz:
400-600 ml paradicsomkonzerv, 4-6 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1-2 chilipaprika, olívaolaj, só, bors, parmezán (bazsalikom)

  • Olívaolajon először is megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, majd rányomom a fokhagymát és a felaprított chilipaprikát. Vigyázat, tényleg csíp! Éppen hogy csak egy percig hagyom párolódni a fokhagymát és a paprikát, ha megég, keserű lesz, szóval csak óvatosan!

  • Aztán hozzáöntöm a paradicsomkonzervet, fakanállal szétnyomkodom a paradicsomokat, sózom, borsot őrölök rá, esetleg bazsalikomot is adok hozzá, és hagyom, hogy jól összefőjjenek az ízek.

  • A tésztát nem szoktam leöblíteni, viszont a főzővízből egy dl-t mindig felfogok és a tésztára öntöm, mielőtt összekeverem a szósszal. Így nem ragad össze egy csomóba, a tészta pedig jól megszívja magát a szósszal. Tetejére parmezán forgácsokat reszelek.

Mahlzeit!:-) Fotót majd legközelebb csatolok!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...