Családi összejövetelekre gyakran sütötte meg ezt a könnyű, frissítő tortát anyukám húga. Az eredeti recept Németországból - rokonok ottani rokonaitól - származik.
Az elkészítés nem bonyolult, az eredmény pedig biztos siker!
Hozzávalók
- a tésztához:
15 dkg cukor, 15 dkg margarin vagy vaj, 2 tojás, 40 dkg liszt, 1 tk sütőpor
- a krémhez: 1/2 l tej, 2 csg főzhető vaníliás pudingpor, 7 ek cukor, 4 pohár 20%-os tejföl, 1 doboz mandarinkonzerv, 1 csg színtelen tortazselé
Na, akkor fogjunk is hozzá!
- A tésztához összegyúrjuk (én kézzel szoktam) a cukrot, margarint vagy vajat, a 2 tojást, a lisztet és a sütőport.
- Ha készen vagyunk, a tésztát 3 részre osztjuk, hacsak nem egynél több tortát akarunk készíteni, és a két felesleges adagot szépen gombóccá formázva, folpackba tekerve, bezacskózva lefagyasztjuk. Így legközelebb csak előkapunk egy tésztagombócot, és amíg kiolvad, addig simán elkészül a krém.
- A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral összefőzünk. A legegyszerűbben ez a mikróban megy, így nem kell tartani attól, hogy leég, csak párszor meg kell keverni. Amikor már jó kemény a masszánk hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott mandarint. A mandarin levét felfogjuk, hiszen a tortánk tetejére ebből készítünk majd a zselét.
- De ezt megelőzően a tésztát csatos tortaformába lapogatjuk, csak semmi cécó, kézzel szépen belenyomkodjuk, aztán rásimítjuk a krémet, és közepesen meleg sütőben kb. 1,5 órát sütjük, míg a teteje barnulni kezd. Kicsit várunk, amíg már csak langyos a torta, majd a mandarin levének felhasználásával színtelen zselét készítünk rá a leírás szerint, és a kész tortát jól behűtjük.
Mahl-zeit!:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése