Az idei medvehagyma "őrület"-ből mi sem maradtunk ki! Biztos beszerzési forrásunk egy somogyi és egy tolna megyei kastély parkja, úgy tűnik, a medvehagyma kedveli az arisztokratikus környezetet:-)
Maradék medvehagymás túrókrém (medvehagyma aprítva, túró, tejföl, só, bors) felhasználására született meg az alábbi recept.
Hozzávalók:
16 szelet karaj, 16 szelet bacon, medvehagymás túrókrém, olajban eltett aszalt paradicsom, só, bors, olívaolaj
- A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, majd vékonyan megkenem mindegyiket túrókrémmel.
- Az egyik túrókrémes karajszeletre apróra vágott aszalt paradicsomot szórok, majd ráborítom a másik karajszeletet és két bacon-nel kereszt alakban áttekerem, hústűvel rögzítem.
- A töltött karajok mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olívaolajon lepirítom.
- 200 fokra előmelegített sütőben a húsokat fólia alatt megpárolom, végül fólia nélkül kicsit megpirítom.
Én a húsok mellé a tepsibe fürtös koktélparadicsomot is dobtam, sóztam, borsoztam, kevés olívaolajjal meglocsoltam. Ruccolával, parmezánnal remek salátát készítettem belőle a hús mellé köretnek.
2 megjegyzés:
nagyon jó ötlet - köszi!
Ó, anyám, ebből most meg tudnék enni egy szemérmetlen mennyiséget! :-D
Megjegyzés küldése