Az ételek sűrítéséhez a legritkább esetben használunk csak lisztet, nekünk bevált a főtt krumplis módszer. Ismeritek? A zöldbab - azaz sárga hüvelyesbab - főzelék is így készül nálunk, lisztmentesen és hozzáadott folyadék nélkül:-) Nagy előnye még ennek az elkészítési módnak, hogy egyszerre mindent bele lehet dobálni a lábasba, utána pedig csak kevergetni kell és sűríteni. Próbáljátok ki! biztos vagyok benne, hogy utána ti is csak így fogtok főzeléket főzni.
Hozzávalók:
1 kg mirelit sárga hüvelyesbab, 1 kis fej hagyma, 2 közepes krumpli, kolbász, tejföl, só
- A lábasba beleöntöm a mirelit babot, a felkarikázott kolbászt, a kis fej megpucolt hagymát egészben és a krumplit hasábokra vágva. Megsózom, lefedem és közepesnél kicsit gyengébb tűzön - időnként megkeverve - addig főzöm, míg a hagyma és a krumpli megpárolódik.
- Kihalászom a hagymát, a krumplihasábokat és a tejföllel összeturmixolom. A tejfölös sűrítményt visszaöntöm a babhoz, sózom, ha még kell és egyet rottyantok még rajta.
Kicsit sűrűbb lesz, mint a hagyományos menzás főzelék, de mi így szeretjük:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése