Stílusosan, mert alma formájú sütőtálban készült. A tálat nem az Ecseriről, de valami hasonló helyről szereztem be, potom áron:-)
Hozzávalók:
alma, citromlé, barna cukor, fahéj, mazsola
a morzsához: 20 dkg finom + 5 dkg tönkölybúzaliszt, 10 dkg cukor,12 dkg vaj, csipetnyi só
- A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérem, majd az ujjaim között addig morzsolgatom, míg finom morzsa lesz belőle.
- Sütőtálba szórom a meghámozott, kockázott almát, citromlével meglocsolom, keverek hozzá mazsolát, fahéjat, megszórom 2-3 evőkanál barna cukorral.
- Az alma tetején szépen elosztom a morzsát és 200 fokon kb. fél óra alatt aranylóra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése