2011. április 19., kedd

Almás morzsa - stílusosan

Stílusosan, mert alma formájú sütőtálban készült. A tálat nem az Ecseriről, de valami hasonló helyről szereztem be, potom áron:-)

Hozzávalók:
alma, citromlé, barna cukor, fahéj, mazsola
a morzsához: 20 dkg finom + 5 dkg tönkölybúzaliszt, 10 dkg cukor,12  dkg vaj, csipetnyi só
 
  • A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérem, majd az ujjaim között addig morzsolgatom, míg finom morzsa lesz belőle.
  • Sütőtálba szórom a meghámozott, kockázott almát, citromlével meglocsolom, keverek hozzá mazsolát, fahéjat, megszórom 2-3 evőkanál barna cukorral.
  • Az alma tetején szépen elosztom a morzsát és 200 fokon kb. fél óra alatt aranylóra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...