Talán Erdélyben ettem először cukkini fasírtot, méghozzá gombásat, és szinte mélyebb nyomot hagyott bennem, mint a roston sült pisztráng, bár azt is pusztítottuk rendesen:-)
Következzen most az én cukkini fasírtom receptje, gomba helyett sajttal.
Hozzávalók:
3 kis cukkini, 1 tojás, reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, petrezselyem, zsemlemorzsa, olaj
- A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeltem, megsóztam és egy órát állni hagytam.
- A szinte szárazra kinyomkodott cukkinihez kevertem egy tojást, a reszelt sajtot, belenyomtam a fokhagymát, és borssal, petrezselyemzölddel fűszereztem.
- A masszából kanálnyi mennyiségeket szaggattam, pogácsává formáztam, beleforgattam a morzsába és forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütöttem.
Tzatzikival ettük, de szerintem egy kis zöldfűszeres joghurt is jól illene hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése