Egyszer egy étteremben ettem citromos sárgarápa salátát, azt fejlesztettem tovább csicseriborsóval, lilahagymával. A két éves kisfiamnak mindenesetre nagyon ízlett, vadászott a borsókra:-)
Ezzel a recepttel neveztem a Cebion receptversenyére.
Hozzávalók:
3 sárgarépa, 12,5 dkg csicseriborsó (vagy 1 doboz konzerves), 1 kis fej lilahagyma, 1 citrom leve,2 kanál olívaolaj, só, bors, petrezselyemzöld
3 sárgarépa, 12,5 dkg csicseriborsó (vagy 1 doboz konzerves), 1 kis fej lilahagyma, 1 citrom leve,2 kanál olívaolaj, só, bors, petrezselyemzöld
- A csicseriborsót 2-3 órára beáztatom, majd kb. 1 óra alatt sós vízben megfőzöm, leszűröm, hagyom kihűlni.
- A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelem.
- A lilahagymát csíkokra vágom.
- Egy salátás tálban összekeverem a sárgarépát a csicseriborsóval és a hagymával.
- A citromlét összekeverem az olívaolajjal, sózom, borsozom.
- Az öntetet ráöntöm a salátára, összekeverem, majd egy nagy csokor aprított petrezselyemmel megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése