Múlt hétvégén túrós rétest sütöttem, de egy kicsit elkalkuláltam magam a bevásárlásnál, megmaradt egy csomag (6 lap) réteslap. Úgy döntöttem, hogy édes töltelék helyett valami sósat kreálok, így született meg a zöldséges rétes mindenki nagy megelégedésére.
Hozzávalók:
6 db réteslap, fél kg mirelit zöldség (brokkoli, karfiol, sárgarépa, zöldborsó stb.), 1 nagy pohár tejföl, 1 tojás, 20 dkg füstölt sajt, szerecsendió, só, bors, kis olaj, 2 dl kefír vagy joghurt, bazsalikom, fokhagyma
- A zöldségeket mikrohullámú sütőben 1 dl víz és kevéske só hozzáadásával megpároltam.
- A tejfölt összekevertem a tojással és a lereszelt sajttal, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítettem, majd a masszát a már langyosra hűlt zöldségekhez kevertem.
- A réteslapokat kettesével nedves konyharuhára terítettem, kis olajjal megkentem, egy jó sávban ráterítettem a zöldséges masszát és a konyharuha segítségével feltekertem
- A rétesrudak tetejét vékonyan megkentem tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg szépen pirulni kezdett.
- Joghurtból, bazsalikomból, fokhagymából készítettem öntetet hozzá.
Finom lett:-) Még köretként is el tudom képzelni valamilyen húsétel mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése