Nem is értem, miért nem járok gyakrabban piacra?!
A munkahelyemtől kb. 10 percnyire van a Lehel piac, és ma sütött a nap, és a csomagtartóban ott lapult a nagggyon trendi piros kosaram is, és halat ettem volna, és epret is, szóval, minden út a piachoz vezetett.
Végül egy kis láda eperrel, na meg egy gyönyörű tulipáncsokorral tértem haza, és kaptam friss, csillogó szemű pisztrángot is.
A vacsora is összeállt már a fejemben, Stahl Judit Enni jó! című könyvében láttam a sóburokban sült, kakukkfüves pisztráng és hozzá a szerecsendiós, gőzön párolt pirított mandulás brokkoli receptjét.
Aztán a receptek kikeresése közben beleakadtam az epermisu-ba is, ezzel lett teljes a Stahl-vacsora.
Sóburokban sült, kakukkfüves pisztráng pirított mandulás brokkolival
Hozzávalók:
2 konyhakész pisztráng, só, bors, citrom, kakukkfű, kb. 2 kg só
- A pisztrángokat jó alaposan megmosom, majd szárazra törlöm.
- Belsejüket sózom, borsozom, majd a hasukat jól megtöltöm kakukkfű ágacskákkal és citromkarikákkal.
- Egy tepsibe kb. 2 cm sót öntök, ráhelyezem a halacskákat, majd beborítom őket sóval.
- 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt tökéletesen omlósra sülnek.
- Amíg a pisztrángok a sütőben vannak, szerecsendiós víz fölött meggőzölöm a rózsáira szedett brokkolit.
- Serpenyőben megpirítok egy marék vékonyra szeletelt mandulát, majd amikor kihűlt durvára töröm.
- A serpenyőben 5 dkg vajat megolvasztok, megforgatom benne a brokkolit, sózom borsozom, végül összekeverem a mandulával.
Gyakorlatilag 40 perc alatt elkészült, és tényleg ragyogóan összeértek az ízek a só alatt.
Az epermisu receptje, fotó majd később jön...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése