2008. január 6., vasárnap

Canelloni spenóttal töltve




Hiába, na, szeretem a spenótot! Persze az is lehet, hogy a szervezetem jelzi időnként a nagyobb mennyiségű vas iránti szükségletét, így aztán rendszeresen gondoskodni kell az otthoni spenótutánpótlásról.

Legutóbb ricottával, spenóttal töltött canellonit készítettem az alábbiak szerint.

Hozzávalók: 1 doboz canelloni, 0,5 kg (mirelit) leveles spenót, 25 dkg ricotta, 1 nagy doboz hámozott (aprított) paradicsom, 1 kis darab parmezán reszelve, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, kis vaj

  • Egy kevés olívaolajon megpárolok egy fej felaprított hagymát, hozzányomok 2 gerezd fokhagymát, és rádobom a spenótot, majd amikor összerottyant sózom, borsozom és hozzákeverem a ricottát.
  • Közben egy serpenyőben kis olajon megpárolom a másik fej felaprított hagymát, hozzányomom a maradék fokhagymagerezdet, és beleborítom a paradicsomot. Jól összefőzöm, sózom, borsozom.
  • Egy vágódeszkán szépen felállítgatom a canelloni csöveket, és kiskanál segítségével megtöltöm mindet a spenótos-ricottás masszával.
  • Egy tűzálló tál aljára öntök pár kanálnyi paradicsommártást, majd szép sorban ráfektetem a töltött canellonikat, akár több rétegben is, és a maradék paradicsommártással szépen nyakon öntöm az egészet.
  • Tetejére kevés kis vajat morzsolok, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, végül ráolvasztom a parmezánt is.

Hmmm, nagggyon finom lett:-)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...